La vil·la romana de la Loma del Regadío (Aragó) s’obre al públic

Image (1) loma-regadío.jpg for post 7523La vil·la romana de la Loma del Regadío, situada al terme municipal d’Urrea de Gaén (Baix Martín), s’obre al públic després dels treballs d’excavació, restauració i musealització que s’hi han portat a terme, finançats pel Govern d’Aragó.

Es tracta d’una de les vil·les romanes baiximperials més importants del curs mig del riu Ebre i amb la musealització, els visitants podran descobrir com vivien els romans en el món rural.

Després de 15 anys d’investigacions arqueològiques, s’ha comprovat que aquesta vil·la romana comptava amb una gran vivenda amb decoracions luxoses (mosaics i pintures murals) i estava envoltada d’una gran extensió de terra fèrtil. Això implica que també existien instal·lacions destinades al treball del camp, especialmente al cultiu d’oliveres i raïm, i un centre de producció de vi i oli.

La musealitazió s’ha focalitzat en la restauració de 25 estances. La documentació, la conservació i l‘acondicionament de tot l’entramat d’habitacions de la vil·la s’ha portat a terme des de l’any 1997 fins enguany. L’espai cultural va ser inaugurat pel director general del Patrimoni Cultural del Govern d’Aragó donant pas a les visites obertes al públic a partir del 24 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s