VII Cicle de Converses al Raval “Tal com som, tal com érem” organitzada per l’IMF-CSIC

Image (1) Arqueologia-Maurici.jpg for post 7347En el marc del VII Cicle de Converses al Raval organitzades per la Institució Milà i Fontanals del CSIC tindrà lloc la conferència “Mauritian Archaeology and Cultural Heritage: from African Island colonization to the abolition of slavery”, impartida pel Dr. Krish Seetah. Se celebrarà el dimecres 27 de juny, a les 18h, a la Sala d’Actes de la Residència d’Investigadors del CSIC (C/ Hospital, 64, Barcelona).

La conferència, amb el títol “Mauritian Archaeology and Cultural Heritage: from African Island colonization to the abolition of slavery”, serà conduïda pel Dr. Krish Seetah (University of Central Lancashire, Preston). L’arqueologia de Maurici permet datar el passat turbulent d’aquesta illa i ofereix una visió fascinant d’una de les diàspores més influents que han tingut lloc a l’Oceà Índic. Maurici jugà un importantíssim rol en el procés d’abolició de l’esclavitud a l’Imperi Britànic i fou utilitzada com a banc de proves per al “Gran Experiment”, un procés de transició en que es passà de la mà d’obra esclava a un sistema basat en el contracte laboral.

L’objectiu d’aquesta recerca és aprofundir en el coneixement de la vida quotidiana dels antics esclaus i treballadors contractats a través de l’exploració de dos jaciments de la UNESCO i els cementiris de l’època. El treballs desenvolupats fins ara han aportat testimonis que evidencien un complex sistema de comerç i mobilitat que sustentà la prestació laboral durant el període post-medieval i, en última instància, donà lloc a una redistribució de la població mundial.

El cicle està organitzat pel Departament d’Arqueologia i Antropologia, Institució Milà i Fontanals – Consell Superior d’Investigacions Científiques i Residènca d’investigadors CSIC – Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.