Defensa de la tesi doctoral “Carrers i serveis viaris a les ciutats romanes del conventus Tarraconensis (s. II aC-VI dC). Evolució i tècniques constructives” de Núria Romaní Sala

Image (1) pompeia.jpg for post 7502 El proper dimecres 27 de juny de a les 12:00h tindrà lloc la defensa de la tesi doctoral “Carrers i serveis viaris a les ciutats romanes del conventus Tarraconensis (s. II aC-VI dC). Evolució i tècniques constructives” de Núria Romaní Sala sota la direcció del Dr. Josep Guitart (UAB-ICAC) a la Sala d’Actes de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. El tribunal estarà format pels professors Luisa Migliorati (Università degli Studi di Roma “La Sapienza”), Manuel Bendala Galán (Universidad Autónoma de Madrid) i Joaquim Pera Isern (Universitat Autònoma de Barcelona).

El renovat interès de l’arqueologia clàssica per les vies urbanes de la ciutat antiga ha fet que, en els darrers anys, aquestes hagin superat el seu paper tradicional dins els estudis urbanístics, com a mera eina de reconstrucció de l’entramat viari, i que s’hagi  explorat amb més profunditat la seva naturalesa d’espai construït i en constant transformació.

En el marc d’aquestes noves tendències, aquesta tesi analitza la construcció i evolució dels carrers i els serveis viaris de set ciutats romanes del conventus tarraconensisEmporiae, Iesso, Iluro, Baetulo, Barcino, Tarraco i Valentia, durant una llarga diacronia, que va des del seu moment de fundació, entre el segle II aC i l’I dC, fins ben entrat el segle VI dC.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.