Seminaris IMF-CSIC sobre Tècniques de Teledetecció i Observació terrestre Aplicades a l’Arqueologia i el Medi Ambient: “Environmental controls of ecosystem functioning in drylands: SE Spain case study”

Image (1) Patricia-Lourenço.jpg for post 7435El proper dimarts 26 de juny, a les 16:30 h, tindrà lloc el cinquè seminari sobre Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient, que es realitzarà a Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals-CSIC (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona).

La conferència, sota el títolEnvironmental controls of ecosystem functioning in drylands: SE Spain case study”, serà conduïda per Patricia Lourenço, del Centro Andaluz para la Evaluación y el Seguimiento del Cambio Global. Tenint com a premisa que les regions àrides i semi àrides representen un 40 % de la superfície terrestre i sostenen un terç de la població mundial. La detecció i el control dels canvis i impactes ambientals que reben aquestes regions han esdevingut temàtiques clau per proposar alternatives de gestió i preservació ambiental.

La Patricia Lourenço presentarà projectes desenvolupats al Centro Andaluz para la Evaluación y Seguimiento del Cambio Global per avaluar els indicadors que afecten el funcionament d’ecosistemes (per exemple, la vegetació, les precipitacions o l’impacte humà). Més en detall, mostrarà com s’utilitzen les imatges de satèl·lit MODIS per crear Índex de Vegetació Espectral. Aquests índex, combinats amb un extensiu treball de camp, permeten controlar les dinàmiques estacionals de les espècies vegetals que creixen en sòls de guix. El present cas d’estudi està centrat en el sud-est espanyol, una regió que presenta una bona analogia per entendre dinàmiques socioecològiques en altres regions amb condicions climàtiques i ambientals similars.

Els seminaris estan organitzats per la ínia d’investigació “Estabilitat i canvi social en les societats humanes: passat, present i futur” – Grup CaSEs (IMF-CSIC).

Per a més informació, cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.