El poblat ibèric del Cogulló, serà dinamitzat des del Central CAT (Centre d’Acollida Turística de Sallent)

Image (1) CAT_Cogullo.jpg for post 7407El passat 1 de juny es va inaugurar el Central Cat (Centre d’Acollida Turística de Sallent) amb l’objectiu, entre altres, de dinamitzar el Poblat ibèric del Cogulló. Aquest espai, ubicat a la vora del jaciment, serà gestionat gràcies a una cessió municipal, per l’empresa d’arqueologia i difusió patrimonial Akhesa, S.L.

Declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN), el Poblat Ibèric del Cogulló es troba situat al terme municipal de Sallent sobre un turó que controla el riu Llobregat al seu pas pel Pla de Bages. La seva estratègica posició ens permet entendre el jaciment no tan sols com a nucli de població d’un grup humà, sinó també com a centre de mercat, de relació, de protecció d’altres assentaments propers, de lloc de pas i de control territorial. El poblat fou ocupat des de final de l’època de bronze fins al segle I aC. Actualment es duen a terme campanyes d’excavacions anuals per a aprofundir en el seu estudi i coneixement.

Aquest poblat, que forma part del projecte La Ruta dels Ibers, acull el Cap de Setmana Ibèric el primer cap de setmana d’octubre de cada any.

A banda de la promoció turística del Bages i de la Catalunya Central, en aquest espai també s’hi realitzaran activitats de guiatge, cursos, xerrades, conferències i activitats lúdiques tant a l’exterior com a l’interior de l’edifici. L’objectiu es prioritzar la difusió del patrimoni geogràfic, geològic, històric i artístic del territori, per fer-lo accessible per a tothom. El Cogulló serà el primer element patrimonial dinamitzat, amb la creació de tallers per escoles i xerrades temàtiques al voltant dels ibers.

A mig termini tots aquest serveis estaran disponibles en la web del centre i en una App per telèfons mòbils. De moment es poden seguir les activitats del Central Cat, des de les seves contes de facebook (facebook.com/centralcat) i twitter (@centralcat1).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.