A la Universitat de Chicago estudien un peix fòssil de 290 milions d’anys format amb un esquelet òssi primitiu

Image (1) Acanthodes.jpg for post 7351Científics de la Universitat de Chicago actualitzen els estudis dels esquelets de peixos fossilitzats per aportar nova informació sobre l’evolució. S’ha descobert que els peixos amb esquelet òssi primitiu podrien ser els avantpassats comuns entre els humans i la resta d’éssers vius dotats de columna vertebral.

L’estudi va ser realitzat pel professor de biologia i organismes de la Universitat de Chicago Michael Coates i publicat a “Nature”. L’estudi es va iniciar amb l’anàlisi del recobriment òssi del cervell pertanyent a un peix fòssil de 290 milions d’anys (Paleozoic). El peix fòssil es tracta d’un Acanthodes bronni, sobre el qual es van efectuar estudis dels sistemes respiratori, circulatori i sensorial, concloent que aquest animal comparteix llinatge amb els humans, vertebrats en general i els taurons. Coates ressalta que són els peixos òssis els que s’assemblen als taurons i no a l’inversa.

Després de realizar els estudis pertinents, els científics poden corroborar l’existència de dues línies evolutives clares: la del grup dels gnathostomos (que vol dir “boca amb mandíbula”) que inclou tota mena d’espècies vives de vertebrats –des de peixos, taurons, aus, rèptils, mamífers i humans- i el grup dels cartilaginosos, exlusivament d’animals marins amb estructura tova. El que aquest estudi sembla aportar és la idea que els sers humans van separar-se del segon grup més tard del que es pensaba fins a avui.

A més, l’estudi proporciona una nova visió sobre l’anatomia i l’aparença comunes entre els sers humans, les mantes i els taurons, just abans de la separació de les dues cadenes evolutives fa més de 420 milions d’anys.

Aquest treball ha estat finançat per la Fundación Nacional de Ciencias i el Natural Environment Research Council.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.