Presentació del llibre “Ta zôia. L’espai a Grècia II” a l’Institut d’Estudis Catalans

El proper 12 de juny a les 19:00h es presentarà el llibre “Ta zôia. L’espai a Grècia II”, el llibre número 20 de la col·lecció Documenta de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica a l’aula Eduard Fontserè de l’IEC (carrer del Carme, núm. 47, Barcelona). La presentació anirà a càrrec dels doctors Joaquin Ruiz de Arbulo (Universitat Rovira i Virgili/ICAC), Joana Zaragoza (Universitat Rovira i Virgili) i Mariàngela Vilallonga (IEC/Universitat de Girona).

“Ta zôia. L’espai a Grècia II: els animals i l’espai” explora les relacions entre els animals i la configuració de l’espai en el món grec a partir de les aportacions dels participants en el col·loqui internacional que va tenir lloc els dies 3 i 4 de desembre de 2009: Giovanni Manetti, Carlos García Gual, Xavier Riu, Julien Averty, Montserrat Reig, Pedro Azara, Arnaud Zucker, François Quantin, Francisca Chaves, Margarita Moreno i Lydia Trakatelli.

Els treballs recollits en aquest volum, el segon d’una sèrie de tres, aborden la concepció i organització de l’espai a la Grècia antiga des d’una perspectiva multidisciplinar. El llibre explora les relacions que els animals tenen en el món grec amb la configuració espacial: llur intervenció en els relats i rituals que defineixen l’espai de la ciutat i del territori, el protagonisme que tenen en els topoi de les faules, l’ús que en fan les monedes i els topònims, el debat sobre el significat dels animals en l’espai de la dansa a la comèdia, llur lloc en l’espai iconogràfic dels vasos, els animals com a frontera metafòrica entre la cultura grega i la resta.

| Descarregueu invitació |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.