“Archaeology, New Approaches in Theory and Techniques”, editat per Imma Ollich Castanyer

El passat 9 de maig de 2012 des de la Universitat de Rijeka (Croàcia) es va publicar on-line el llibre “Archaeology, New Approaches in Theory and Techniques”, editat per Imma Olich i Castanyer (Universitat de Barcelona – Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica GRAMP-UB Grup de Recerca d’Arqueologia Medieval i Post-medieval) sobre arqueologia, teoria i mètodes.

El contingut del llibre mostra l’aplicació de noves metodologies i tècniques aplicades a l’arqueologia. Aquest contingut apareix repartit en quatre capítols:

–   Nous enfocaments sobre Teoria i Metodologia Arqueològica

–   Ús de la Geofísica en el treball de camp

– Noves tècniques aplicades (millora de la cultura material i l’experimentació)

–   Propostes sobre el patrimoni i l’educació

En el discurs del llibre es vol mostrar que tot i que en una excavació arqueològica hi participen especialistes de tota mena i de diferents procedències, sempre s’ha d’intentar seguir el mateix objectiu: treballar plegats per augmentar el coneixement de les antigues poblacions a través del treball arqueològic.

És per això que es volen difondre nous mètodes i tècniques desenvolupades recentment, com ara n’és un exemple la publicació en línea d’aquest llibre, que facilitarà l’accés a la informació i motivarà a la comunitat científica a participar, a descobrir, a compartir informació i a plantejar preguntes referents als jaciments documentats.

Per a descarregar el llibre en PDF i obtenir més informació, cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.