Actes per a la celebració del 50è aniversari del descobriment de les restes arqueològiques de la vil·la romana de Torre Llauder

Detall de l’Atri de la Vil·la Romana de Torre Llauder

L’any 2011 diverses entitats mataronines i persones convocades pel Museu de Mataró es van constituir en la Comissió 50 anys Torre Llauder per commemorar l’aniversari de la descoberta de la vil·la romana i plantejar-ne el programa d’actes.

El 50è aniversari de la vil·la romana de Torre Llauder, se celebrarà reobrint el Clos Arqueològic, amb l’organització d’una festa romana, una exposició al Museu de Mataró sobre el jaciment, espectacles, conferències, visites guiades i altres activitats. Es mostraran les darreres actuacions de manteniment i protecció de les restes arqueològiques, els nous àmbits excavats, la consolidació de mosaics i altres paviments i l’agençament d’estances, unint recerca i difusió com objectius prioritaris d’un procés de recuperació, de coneixement i de foment d’un dels jaciments arqueològics més notables del país.

Destaquem les activitats següents:

–  Dijous 7 de juny a les 19:00h a la Biblioteca pública Pompeu Fabra (Plaça d’Occitània, s/n). Conferència: Els romans de Mataró a càrrec de  Joaquim Garcia i Roselló (arqueòleg municipal).

–  Dijous 21 de juny a les 19:00 h a Can Palauet (Carrer d’En Palau, 32). Conferència: La vil·la romana de Torre Llauder. Resultats de les darreres campanyes d’excavació (2006-2010) a càrrec de la doctora Carme Puerta (directora de les campanyes d’excavació).

–  Dissabte 30 de juny a les 18:00h. Punt de Trobada: edifici de l’Ajuntament de Mataró (La Riera, 48). Ruta Slave Iluro.

| Per a més informació cliqueu aquí|

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.