Descobert un vaixell del segle XVII a la plaça dels Carros de Tarragona

Fotografia: Maite Miró Alaix
Fotografia: Maite Miró Alaix

La descoberta del vaixell, ubicat a la zona que correspondria a l’antic port de Tarragona, s’ha produït en el transcurs de les excavacions que s’estan duent a la plaça dels Carros de Tarragona, amb motiu de les obres de construcció d’un pas soterrat sota les vies del tren per part d’ADIF.

L’embarcació, que es pot datar entre els segles XVII i XVIII i que s’ha localitzat trencada d’antic amb una part sobre l’altra, correspon a una gavarra destinada a fer treballs portuaris relacionats amb els dragatges periòdics o per fer reparacions, ja sigui al port o en altres vaixells. Fins al moment, s’ha constatat la presència de les traques del folre exterior, quadernes, sobrescues, part del paramitjal i la paramola.

Adif ha apuntat que les restes seran preservades íntegrament, ja que s’extrauran peça per peça i, després d’un tractament de neteja i restauració, es remuntaran per a ser exposats.

No són les primeres restes que apareixen a la zona. El passat 2008, durant els treballs arqueològics previs a la construcció del pas subterrani, es van localitzar les restes d’una claveguera romana, documentada des dels anys 50, que discorre pel mateix punt que el pas a nivell amb barrera de la RENFE.

| galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.