Seminaris IMF-CSIC sobre Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient: “Usos de la geofísica en estudios arqueológicos: introducción y casos prácticos”

Image (1) geofísica-IMF-CSIC.jpg for post 7105L’IMF-CSIC ha posat en marxa un cicle de seminaris on es tracten les tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient. La propera conferència és el dimecres 29 de maig de 2012 i es portarà a terme a Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals-CSIC (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona) a les 17:00h.

La conferència, sota el títol “Usos de la geofísica en estudios arqueológicos: introducción y casos prácticos”, serà conduïda per Robert Tamba (Sot Prospecció – Universitat de Barcelona) on parlarà dels sistemes més habituals en prospecció geofísica, quin ús i informació podem extreure de les dades registrades i quins resultats es poden obtenir a partir d’exemples de casos arqueològics.

És important conèixer l’avenç d’aquestes tecnologies aplicades a l’arqueologia atès que, actualment, els sistemes de prospecció geofísica són el màxim exponent de la recerca arqueològica no intrusiva. Sistemes com el georadar o el magnetòmetre permeten detectar estructures antròpiques al subsòl i poden oferir informació acurada i de qualitat per planificar tot tipus d’intervenció arqueològica. L’equip de “Sot Prospecció Arqueològica”, com a exemple evident, col·labora en diversos projectes de recerca que s’han vist potenciats per l’aplicació d’aquesta metodologia.

Els seminaris estan organitzats per la línia d’investigació “Estabilitat i canvi social en les societats humanes: passat, present i futur” – Grup CaSEs (IMF-CSIC).

Per a més informació, cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.