Inauguració de l’entorn del Molí de l’Esclop i la muralla medieval de Caldes de Montbui

El proper divendres 1 de juny a partir de les 19:30h l’Ajuntament de Caldes de Montbui inaugura l’entorn recuperat del Molí de l’Esclop i la muralla medieval de Caldes de Montbui.

Per inaugurar l’obertura al públic d’aquests dos elements i la plaça que sorgeix de la millora de l’entorn de la plaça del Molí de l’Esclop, l’Ajuntament convida a la ciutadania a l’acte del divendres 1 de juny, a les 19.30 h. La inauguració comptarà amb l’actuació de la Coral Jove de l’Escola Municipal de Música Joan Valls i amb la presentació, en forma de vídeo, de la memòria oral de gent gran de la vila que ha compartit les seves experiències i records a l’entorn del vell molí recuperat.

Fa just un any, durant les obres de la segona fase de rehabilitació del passeig de la Riera, van quedar al descobert dos elements patrimonials de gran valor per a la vila: el Molí de l’Esclop i un tram de muralla medieval de 25 metres que s’afegia als 18 que ja eren visibles. Del maig de 2011 al maig de 2012 es van portar a terme les tasques de recuperació d’aquestes dues estructures que ara s’afegeixen al recorregut turístic, històric i patrimonial de la vila termal de Caldes de Montbui.

Cal destacar que Molí i muralla s’aixequen ara en un nou entorn fruit del projecte de millora del passeig de la Riera fet per l’Ajuntament en el marc del Pla de Barris que promou la Generalitat de Catalunya. Les obres han configurat un tram de recorregut per al vianant resseguint la llera de la Riera de Caldes que culmina en una plaça. Tot plegat configura un nou conjunt on es barregen elements naturals i patrimonials de gran bellesa i que esdevenen un nou atractiu en el marc del centre històric de Caldes de Montbui. Per arrodonir el projecte s’han afegit altres detalls, com plafons interpretatius dels elements històrics i mobiliari urbà.

| Descarregueu invitació en PDF |

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.