XVII Fira Grecoromana Triumvirat Mediterrani a Empúries

Image (1) Triumvirat-Mediterrani.jpg for post 6757L’Ajuntament de l’Escala, el MAC-Empúries i la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala organitzen, el proper dissabte 12 de maig de 2012, la 17ª edició del Triumvirat Mediterrani a Empúries.

Enguany la fira grecoromana anirà acompanyada d’una quarentena d’activitats. A la zona de la platja es concentraran les reconstruccions històriques que permetran conèixer com eren els salaons, l’encuny de moneda, la ceràmica, la medicina i la cosmètica romanes, entre d’altres, a més de la possibilitat de passejar amb una biga romana, fer tir amb arc o anar en poni. En aquest espai també es muntarà el campament romà, preparat per la Legió V Macedònica I Cohort II Centúria de Blanes i la lluita de gladiadors.

Dins del marc de la fira també hi hauran visites guiades gratuïtes al jaciment d’Empúries, activitats infantils, concursos fotogràfics, exposicions, conferències, passejades en quàdrigues, venda d’esclaus, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, i moltes altres activitats.

Triumvirum era cadascuna de les tres persones que formaven una comissió o associació per governar la república. Molts dels aspectes de la vida política, administrativa, social, jurídica i religiosa de Roma es regien per aquest procediment col·legiat. A Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. És per això que la fira del Triumvirat Mediterrani ofereix al públic la possibilitat de reviure aquesta triple riquesa cultural a través de diverses activitats que acosten a la vida de l’antiguitat, tot plegat distribuït en diversos escenaris de l’Escala

Per a més informació cliqueu aquí.

| Descarregueu programa en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.