50è aniversari del descobriment de les restes arqueològiques de la vil·la romana de Torre Llauder (Mataró)

Image (1) Mosaic-Torre-Llauder.jpg for post 6730El proper divendres dia 11 de maig de 2012 s’iniciaran un seguit d’actes per la celebració del 50è aniversari del descobriment de les restes arqueològiques de la vil·la romana de Torre Llauder. El primer d’aquests actes serà la reobertura al públic de l’espai després de finalitzar-se els treballs d’excavació i adequació arqueològica al mateix Clos Arqueològic (Av. Lluís Companys s/n, Mataró) a partir de les 20:00h.

Així doncs, a partir del proper divendres el Clos Arqueològic-Torre Llauder inicia un seguit d’activitats relacionades amb el jaciment mataroní: visites guiades, conferències, reconstruccions històriques, concerts, convits i exposicions. Al mateix temps, es mostraran les darreres actuacions de manteniment i protecció de les restes arqueològiques, els nous àmbits excavats, la consolidació de mosaics i altres paviments i l’agençament d’estances. Un dels objectius prioritaris és unir recerca i difusió, el resultat i immediat d’un procés de recuperació, de coneixement i de foment d’un dels jaciments arqueològics més notables del país.

La iniciativa dels actes es remunta a l’any 2011, quan entitats mataronines i persones convocades pel Museu de Mataró van constituir la Comissió “50 anys Torre Llauder” per a commemorar l’aniversari de la descoberta de la vil·la romana i programar les actuacions previstes en aquesta celebració.

La Torre Llauder ha estat present aquest any en la programació del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2011-2012, el proppassat 22 de febrer, amb la xerrada: La vil·la romana de Torre Llauder. Darrers treballs de recerca i restauració, i perspectives de futur.

| Descarregueu programa en PDF |

| Descarregueu invitació |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s