Importants troballes al jaciment de la Vinya de la Salut, Viladecavalls

Casc, fragment del cap d’una joguina de ceràmica. Fotografia: ATICS, SL.
Casc, fragment del cap d’una joguina de ceràmica. Fotografia: ATICS, SL.

Arran de les obres constructives del projecte del gasoducte Martorell – Figueres –Tram Sud-, al terme municipal Viladecavalls (Vallès Occidental) s’han documentat un seguit de restes arqueològiques.

L’empresa promotora de l’obra ENAGAS SA., va encarregar els treballs arqueològics a l’empresa arqueològica ATICS SL. El jaciment arqueològic conegut com la Vinya de la Salut es troba situat entre els Horts de Can Purull i la carena de Can Mitjans, a l’oest de la Riera de Gaià.

La intervenció arqueològica ha permès documentar un total de 5 sitges, un mur que delimita dos àmbits, un lacus, i grans retalls d’època tardorromana. Destaca l’aparició d’un conjunt ceràmic que va des de la segona meitat del segle II fins al segle VII. A més de les monedes, materials de ferro, vidre i agulles d’ós, cal destacar la troballa d’un fragment ceràmic d’un cap amb casc d’una joguina representant un gladiador: una peça magníficament acabada i que demostrala riquesa arqueològica de l’indret. A l’excavació s’han trobat també un plat d’aram decorat amb estries i una creu de plom.

| galeria d’imatges |

Una resposta a “Importants troballes al jaciment de la Vinya de la Salut, Viladecavalls

  1. Molt bona! Un secutor, impressionant. Arreu del món romà s’han trobat altres figures d’aquest tipus de gladiador. Debia ser molt popular entre la canalla!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.