Han aparegut les restes d’una font monumental i d’un moll de la zona portuària de Tàrraco

Vista de les restes de la font monumental. Fotografia: Maite Miró
Vista de les restes de la font monumental. Fotografia: Maite Miró

En el curs de les obres d’urbanització dels Jardins de la Torre del Vapor que l’Ajuntament de Tarragona està duent a terme a la part baixa de la ciutat s’han trobat noves restes de Tàrraco.

En aquesta zona fa deu anys s’havien localitzar restes arqueològiques de gran interès, i es va decidir musealitzar l’espai i destinar-lo a zona verda, per la qual cosa s’ha fet una nova campanya d’excavació, per tal d’obtenir més informació i deixar les restes en condicions de ser visitades.

Les excavacions d’enguany han proporcionat noves dades sobre la font monumental localitzada. Consisteix en una exedra (estructura semicircular) amb sis columnes d’uns cinc metres d’altura, de les quals se’n conserven tres, construïda al segle I dC i que va estar en funcionament fins al segle III dC. Al centre de la font hi havia una piscina o dipòsit d’aigua, de la qual ara se n’ha posat al descobert només una part (gairebé la meitat). Al centre de la font possiblement hi hauria una estàtua o altres elements decoratius, sobre els quals cauria l’aigua. La font devia formar part de la façana marítima de la ciutat.

També s’han localitzat restes d’un moll o espigó de la zona portuària de l’època romana i les restes d’un recinte construït amb murs de carreus, on s’obrien grans accessos, datat al segle I aC i del qual encara se’n desconeix l’ús.

L’Ajuntament te la intenció d’obrir el recinte al mes de juny i es preveu continuar excavant aquesta zona en un futur.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.