Conferència “de què ens parlen les restes arqueològiques. Diàleg amb la Medusa del Romeral”, al Museu de Lleida

La Medusa, tal com es va trobar al jaciment del Romeral. Fotografia: LLuís Marí i Víctor Revilla
La Medusa, tal com es va trobar al jaciment del Romeral. Fotografia: LLuís Marí i Víctor Revilla

El proper diumenge diumenge 22 d’abril, a les 12.30 h està programada al Museu de Lleida la conferència: de què ens parlen les restes arqueològiques. Diàleg amb la Medusa del Romeral, que anirà a càrrec dels arqueòlegs Lluís Marí i Víctor Revilla.

L’activitat s’inclou dins del programa d’actes del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana del Romeral, a Albesa (la Noguera).

La Medusa del Romeral és un exemplar únic a Catalunya que destaca tant per la iconografia com per la qualitat de la seva execució. Va ser descoberta en el curs de les excavacions fetes a la vil·la romana del Romeral durant l’estiu de 2005. És una figura esculpida sobre una gran placa de pedra arenisca que devia servir com a brollador: té un petit forat a sota dels llavis on originàriament devia incrustar-se una peça de metall, i devia haver format part d’una font monumental que podria haver estat ubicada en el recinte termal o en un pati interior de la vil·la. La peça es troba exposada al públic actualment a les sales del Museu de Lleida.

Adreça: C/ Sant Crist núm. 1, Lleida

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.