Trobats una sitja i un magatzem de dolia del segle I dC al jaciment de Mas Guàrdies (Palamós, Baix Empordà)

Vista general. Fotografia: Joan Llinàs i Pol – Janus, SL
Vista general. Fotografia: Joan Llinàs i Pol – Janus, SL

El control arqueològic de les obres d’urbanització de l’entorn del Mas Guàrdies, a l’extrem nord-oest del nucli urbà de Palamós (Baix Empordà), ha deixat al descobert una sitja i les restes d’un magatzem de dolia.

L’excavació d’aquestes estructures, efectuada per l’empresa Janus SL, ha permès documentar fins al moment 16 empremtes de dolia disposades en filades regulars i molt properes entre si en el que sembla que havia estat un espai obert o de gran superfície. Tant la sitja com els dolia van estar en funcionament al segle I dC, i sembla que devien haver format part d’una vil·la romana que segurament s’estenia per les immediacions de la zona on han aparegut aquestes troballes.

Es preveu, en una segona fase que es realitzarà properament, continuar el control de les obres al nord i a tocar de l’indret on han aparegut aquestes restes arqueològiques.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.