S’ha descobert la necròpolis del Monestir de Sant Esteve de Banyoles (Pla de l’Estany) en el curs de la intervenció arqueològica

Detall dels enterraments. Foto: Almudena Garcia Ordónez- Arqueolític Terra-Sub, S.L.
Detall dels enterraments. Foto: Almudena Garcia Ordónez- Arqueolític Terra-Sub, S.L.

La intervenció arqueològica que s’està duent a terme a la Plaça Monestir en confluència amb el carrer Nou de Banyoles, realizada a càrrec de l’empresa Arqueolític Terra-Sub, SL, ha posat al descobert la necròpolis del Monestir de Sant Esteve.

Per ara s’han localitzat tres nivells d’enterraments, el primer d’ells amb individus enterrats sense una estructura definida, el segon amb individus enterrats en caixes de lloses i finalment, un tercer nivell de tombes retallades al travertí, amb tapa de lloses en alguns casos i en d’altres sense, de tipologia antropomorfa i trapezoïdal. El marc cronològic definitiu d’aquestes tombes resta encara per determinar degut a la pràctica absència de material ceràmic aparegut, però tot apunta que ens trobem davant d’una seqüència cronològica que abasta des de l’època alt medieval fins a l’època moderna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s