Congrés internacional “Constantinus: El primer emperador cristià? Religió i política al segle IV”


Image (1) constantí.jpg for post 3779
Tal i com varem anunciar el passat mes de novembre, durant els dies 20 i el 24 de març de 2012 se celebrarà a Barcelona i Tarragona el primer Congrés Internacional dedicat a la figura de l’emperador romà Constantí.

El Congrés està organitzat per la Universitat de Barcelona, la Facultat de Teologia de Catalunya, el Grup de Recerques en Antiguitat Tardana (GRAT) i l’Institut Superior de Ciències Religioses (Sant Fructuós, Tarragona). També hi participen l’ICAC (Tarragona) i el MNAT.

En el simposi els investigadors plantejaran els seus estudis en una posada en comú dels resultats obtinguts a través d’aquests estudis al voltant de la figura de Constantí. Així doncs, dins del discurs del congrés hi haurà reflexions sobre la figura político-religiosa de l’emperador, ja sigui a partir de la iconografia/propaganda de l’època, les fonts clàssiques, l’arqueologia o els apunts que han arribat d’actes oficials, com el Concili de Nicea (any 325). A més a més, el Congrés té programada una sortida amb autobús el matí del dissabte dia 24 per visitar el conjunt de Centcelles i la Tàrraco romana.

El congrés té lloc a les seus de les institucions organitzadores:

–  20 i 21 de març: Sala d’actes de la Facultat de Teologia de Catalunya (Barcelona).

22 i 23 de març: Aula Magna de la Universitat de Barcelona, a l’edifici històric (Barcelona).

24 de març: Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (Tarragona).

| Vegeu programa |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.