La Generalitat incorpora al seu patrimoni un fòssil de sireni trobat al Mas Paré (Sant Feliu de Codines)

Fotografia: Albert Vidal
Fotografia: Albert Vidal

La peça va ser descoberta a la dècada dels 50 pel senyor Ricard Guille, aficionat a l’arqueologia i a la paleontologia, a Sant Feliu de Codines, però no va ser fins als anys 80 que la família en va fer donació al Museu Municipal de Can Xifreda.

Fins ara se sabia que les restes fòssils havien estat trobades prop del Mas Paré, però se’n desconeixia amb exactitud la procedència. Gràcies als resultats d’una investigació recent s’ha pogut estimar l’origen del fòssil amb més precisió. Sembla ser que les restes fòssil procedirien de la cruïlla del camí vers la carretera cap a Centelles. Els blocs de roca de gres d’aquesta zona presenten, a més, abundant fauna fòssil marina d’invertebrats, fet que augmenta les possibilitats que el sireni fos localitzat a la zona esmentada. Cal recordar que durant l’Eocè Superior (fa entre 37 i 40 milions d’anys) la zona del Vallès estava coberta pel mar i que el clima presentava les característiques necessàries perquè hi poguessin viure els sirenis.

2 respostes a “La Generalitat incorpora al seu patrimoni un fòssil de sireni trobat al Mas Paré (Sant Feliu de Codines)

  1. Una notícia interessant, tenint en compte que es tracta d’un grup de mamífers força desconegut al nostre país i poc “mediàtic”. Per cert, només una anotació. La paraula sirènid és usada incorrectament en aquest context.

    Sirènid faria referència a la família Sirenidae (que és una família d’amfibis similars als tritons i que es troba a Nord-Amèrica). El fòssil a que fa referència la notícia és un sireni, que fa referència a l’Ordre Sirenia al qual pertanyen animals actuals com els manatins i els dugong.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.