
La descoberta del macrojaciment prehistòric s’ha realitzat durant les obres d’ampliació de l’AP-7 al seu pas per l’anella de Girona, on s’han documentat centenars d’eines de pedra fabricades pels neandertals.
Els treballs d’ampliació del tercer i quart carril de l’AP-7 al seu pas per l’anella de Girona han posat al descobert un macrojaciment prehistòric a l’aire lliure de l’època dels neandertals “clàssics”, d’entre 250.000 i 200.000 mil anys.
En aquesta darrera campanya no s’han documentat restes humanes ni fauna fòssil, però sí una gran quantitat d’eines de pedra tallada (pics, trinxants, choppers, chopping-tools, etc. de quars, quarsita i pòrfir). Destaca l’excel·lent estat de conservació en què han aparegut els materials, sense símptomes de rodament, fet que indica que s’han localitzat un punt molt pròxim del seu darrer ús i abandonament.
La zona compresa entre Sant Gregori i el pavelló de Fontajau és rica en restes de neandertals, ja que s’hi ha documentat nombrosos jaciments del paleolític inferior. La troballa del útils lítics suposa un registre excel·lent per a millorar el coneixement dels antics pobladors de la zona Domeny.
| Per a més informació cliqueu aquí |