Presentació d’un mil·liari de la Via Augusta trobat a Premià de Mar

Image (1) miliari.jpg for post 5371El proper divendres 9 de març a les 18:00h tindrà lloc la presentació de la pedra mil·liar de la Via Augusta trobada a Premià de Mar al Museu de l’Estampació d’aquest municipi del Maresme.

Molt a prop de l’església de Sant Cristòfol es troben les restes del nucli d’època romana més remarcable de la vall de Premià. Al barri de Can Ferrerons, entre la Via Augusta (actual Camí del Mig) i el Mar, hi va haver un petit poblet, molt actiu i ric, del qual ens han pervingut restes que permeten reconstruir la vida de la zona entre els segles I aC i VI dC. Al Museu de l’Estampació de Premià de Mar, hi trobareu exposats, entre altres, una mostra dels objectes que es van recuperar en les excavacions de l’edifici octogonal de  Can Ferrerons, un edifici d’època romana descobert l’any 2000, que destaca per la seva singularitat arquitectònica. Justament dins del jaciment de Can Ferrerons es va fer la troballa del mil·liari de la Via Augusta que es presentarà al Museu el divendres dia 09 de març.

Malgrat Can Ferrerons és el jaciment arqueològic més important de Premià, i un dels més importants de tot el país d’època romana, s’han localitzat moltes altres restes dels antics pobladors de la vall. Can Vilà, els Frigorífics, Can Torrents, la Partida de Fosses o Clotes i Can Verboom són indrets amb petits vestigis d’habitació, mentre que Santa Anna-Can Nolla, Ca l’Escoda-Can Colomer, el Palmar, les Pèrgoles, la Riera de Teià o la Gran Via-Can Ferrerons són grans vil·les romanes. Tots aquests jaciments ens mostren la importància de la zona de Premià de Mar durant l’època romana.

| Per a més informació cliqueu aquí |

| Vegeu cartell |

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.