Descoberta una nova espècie d’èquid extingit a l’abocador de Can Mata (Els Hostalets de Pierola)

Recentment s’ha descobert, al jaciment paleontològic de Can Mata (Els Hostalets de Pierola), sis dents i diversos fragments de mandíbula, identificats com a una nova espècie d’èquid de 12 milions d’anys  d’antiguitat (Miocè Superior), que s’ha batejat amb el nom d’Anchitherium Nievei.

El descobriment, donat a conèixer a través de la publicació de l’article “A new species of Anchitherium (Equidae: Anchitheriinae) from the Middle Miocene of Abocador de Can Mata (Vallès-Pendès Basin, NE Iberian Peninsula” a la revista Comptes Rendus Palevol redactat  per Cheyenn Rotgers  i d’altres investigadors de l’Institut Català de Paleontologia, permetrà descriure la nova espècies d’Anchitherium i aportar noves referències sobre les característiques ambientals de la zona.

Cal destacar que el descobriment novament  posa de manifest que el paisatge d’aquesta zona era un hàbitat boscós, relativament humit, molt diferent de la resta de conques de la Península Ibèrica.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.