Seminari IMF CSIC sobre Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i al medi ambient: The use of CORONA satellite photography in archaeology

Image (1) IMF-CSIC.jpg for post 5131El dimecres 29 de febrer de 2012 a les 17:00h, tindrà lloc, a la Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals – CSIC (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona), el seminari “The use of CORONA satellite photography in archaeology”, el segon d’una sèrie centrada en les interaccions home-medi ambient i en les xarxes socio-ecològiques.

El seminari, organitzat pel Departament d’Arqueologia i Antropologia (IMF-CSIC), proposa acostar a estudiants i investigadors a tractar l’arqueologia des de la perspectiva de l’ecologia humana. El Dr. Galiatsatos introduirà les fotografies dels satèl·lits CORONA, com aquestes s’han utilitzat per respondre preguntes actuals i com s’han aplicat a la recerca arqueològica. Històricament, els arqueòlegs han utilitzat les fotografies aèries per detectar traces del passat. A molts països però, la cobertura o disponibilitat de certes imatges aèries és insuficient o inassequible. Les fotografies dels satèl·lits CORONA es van obtenir durant la dècada de 1960, en una època en què molts paisatges (i, per extensió, el registre arqueològic preservat a la superfície terrestre) encara no havien patit l’expansió de l’urbanisme i l’agricultura mecanitzada. El detall de les imatges CORONA és comparable a les fotografies aèries a gran altitud i la seva relació cost/cobertura fa que sigui un recurs molt barat. Per això les fotografies CORONA han esdevingut una valuosa font d’informació en estudis arqueològics.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.