Seminari IMF CSIC sobre Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i al medi ambient: The use of CORONA satellite photography in archaeology

Image (1) IMF-CSIC.jpg for post 5131El dimecres 29 de febrer de 2012 a les 17:00h, tindrà lloc, a la Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals – CSIC (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona), el seminari “The use of CORONA satellite photography in archaeology”, el segon d’una sèrie centrada en les interaccions home-medi ambient i en les xarxes socio-ecològiques.

El seminari, organitzat pel Departament d’Arqueologia i Antropologia (IMF-CSIC), proposa acostar a estudiants i investigadors a tractar l’arqueologia des de la perspectiva de l’ecologia humana. El Dr. Galiatsatos introduirà les fotografies dels satèl·lits CORONA, com aquestes s’han utilitzat per respondre preguntes actuals i com s’han aplicat a la recerca arqueològica. Històricament, els arqueòlegs han utilitzat les fotografies aèries per detectar traces del passat. A molts països però, la cobertura o disponibilitat de certes imatges aèries és insuficient o inassequible. Les fotografies dels satèl·lits CORONA es van obtenir durant la dècada de 1960, en una època en què molts paisatges (i, per extensió, el registre arqueològic preservat a la superfície terrestre) encara no havien patit l’expansió de l’urbanisme i l’agricultura mecanitzada. El detall de les imatges CORONA és comparable a les fotografies aèries a gran altitud i la seva relació cost/cobertura fa que sigui un recurs molt barat. Per això les fotografies CORONA han esdevingut una valuosa font d’informació en estudis arqueològics.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.