Presentació d’un nou exemplar de la revista Tribuna d’Arqueologia 2009-2010


Image (1) portada_Trib2009_20102.jpg for post 4956
El proper dimecres dia 22 de febrer a les 7 de la tarda, a l’inici de la sessió de la conferència de la Tribuna d’Arqueologia sobre la vil·la romana de Torre Llauder, el Cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Ramon Ten, presentarà la darrera publicació de la revista Tribuna d’Arqueologia, que recull els articles corresponents a l’edició del cicle de conferències de 2009-2010.

Com és habitual, amb la varietat de temàtiques, cronologies i disciplines que abasten les conferències, volem reflectir l’estat de la qüestió de l’Arqueologia i la Paleontologia al nostre país, ja sigui en jaciments dintre del territori o intervencions d’equips catalans arreu del món. Obre la publicació l’article dedicat a la candidatura de les Icnites de Dinosaure de la Península Ibèrica per a la inclusió a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, entre les quals destaca el conjunt de Fumanya.

D’entre els articles d’aquest número, destaquem també els resultats de les intervencions dutes a terme al jaciment de Montlleó, a la Cerdanya, que van donar a conèixer assentaments del paleolític a la zona, inèdits fins ara. Una altra novetat va ser la presentació de l’explotació minera de sal gemma a Cardona i les seves xarxes d’intercanvi durant el neolític mitjà.

Dels diversos àmbits de l’activitat arqueològica i paleontològica a casa nostra trobareu un altre article dedicat als nous conjunts de pintures rupestres descoberts al Priorat, un exemple d’arqueologia urbana a Barcelona, o resultats de intervencions realitzades com a conseqüència d’obres públiques, com són el de la Línia 2 de metro de Badalona que posà al descobert una sèrie d’estructures industrials vinculades a la ciutat romana de Baetulo, o la troballa dels carreus procedents de la Pedrera d’època romana del Mèdol com a conseqüència de les obres d’ampliació de la N-340.

Com a exemple de l’activitat arqueològica duta a terme fora del territori català, trobareu l’article sobre les darreres campanyes realitzades al jaciment d’Oxirrinc (El Bahnasa, Egipte) per un equip multidisciplinar majoritàriament català.

4 respostes a “Presentació d’un nou exemplar de la revista Tribuna d’Arqueologia 2009-2010

    • La presentació serà on es fan habitualment les xerrades de la Tribuna, a la sala d’actes del Departament de Cultura (Rbla de Santa Mònica, 8, Barcelona), a les 7 de la tarda, just abans de començar la propera conferència.

  1. voldria descarregarme la tribuna arqueologia 2009-2010 ja que apareixen les troballes que es van descobrir a Badalona al centre el 2009 i m’interessaria tenir el document. Puc obtenirlo adjunt via PDF es que no puc descarregar-me-lo de la pagina web.

    • No, de moment no es poden descarregar en pdf, només pots visualitzar-lo a travès d’ISSUU. Aviat es podrà fer amb tots els articles de la Tribuna.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.