Presentació d’un nou exemplar de la revista Tribuna d’Arqueologia 2009-2010


Image (1) portada_Trib2009_20102.jpg for post 4956
El proper dimecres dia 22 de febrer a les 7 de la tarda, a l’inici de la sessió de la conferència de la Tribuna d’Arqueologia sobre la vil·la romana de Torre Llauder, el Cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Ramon Ten, presentarà la darrera publicació de la revista Tribuna d’Arqueologia, que recull els articles corresponents a l’edició del cicle de conferències de 2009-2010.

Com és habitual, amb la varietat de temàtiques, cronologies i disciplines que abasten les conferències, volem reflectir l’estat de la qüestió de l’Arqueologia i la Paleontologia al nostre país, ja sigui en jaciments dintre del territori o intervencions d’equips catalans arreu del món. Obre la publicació l’article dedicat a la candidatura de les Icnites de Dinosaure de la Península Ibèrica per a la inclusió a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, entre les quals destaca el conjunt de Fumanya.

D’entre els articles d’aquest número, destaquem també els resultats de les intervencions dutes a terme al jaciment de Montlleó, a la Cerdanya, que van donar a conèixer assentaments del paleolític a la zona, inèdits fins ara. Una altra novetat va ser la presentació de l’explotació minera de sal gemma a Cardona i les seves xarxes d’intercanvi durant el neolític mitjà.

Dels diversos àmbits de l’activitat arqueològica i paleontològica a casa nostra trobareu un altre article dedicat als nous conjunts de pintures rupestres descoberts al Priorat, un exemple d’arqueologia urbana a Barcelona, o resultats de intervencions realitzades com a conseqüència d’obres públiques, com són el de la Línia 2 de metro de Badalona que posà al descobert una sèrie d’estructures industrials vinculades a la ciutat romana de Baetulo, o la troballa dels carreus procedents de la Pedrera d’època romana del Mèdol com a conseqüència de les obres d’ampliació de la N-340.

Com a exemple de l’activitat arqueològica duta a terme fora del territori català, trobareu l’article sobre les darreres campanyes realitzades al jaciment d’Oxirrinc (El Bahnasa, Egipte) per un equip multidisciplinar majoritàriament català.

4 respostes a “Presentació d’un nou exemplar de la revista Tribuna d’Arqueologia 2009-2010

    • La presentació serà on es fan habitualment les xerrades de la Tribuna, a la sala d’actes del Departament de Cultura (Rbla de Santa Mònica, 8, Barcelona), a les 7 de la tarda, just abans de començar la propera conferència.

  1. voldria descarregarme la tribuna arqueologia 2009-2010 ja que apareixen les troballes que es van descobrir a Badalona al centre el 2009 i m’interessaria tenir el document. Puc obtenirlo adjunt via PDF es que no puc descarregar-me-lo de la pagina web.

    • No, de moment no es poden descarregar en pdf, només pots visualitzar-lo a travès d’ISSUU. Aviat es podrà fer amb tots els articles de la Tribuna.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.