Presentació del llibre “Las cupae hispanas. Origen, difusión, uso, tipología”

Image (1) cupae.jpg for post 4963El proper 18 de febrer de 2012 a les 19:30 h tindrà lloc la presentació del llibre “les cupae hispanas: origen, difusión, uso, tipología” a la Sala d’Actes San Miguel de la Fundación Uncastillo (Uncastillo, Saragossa).

“Les cupae hispanas. Origen, difusión, uso, tipología” recull les aportacions del I Col·loqui d’Arqueologia i Història Antiga de Los Bañales, que va tenir lloc l’abril del 2010 a Uncastillo (Saragossa) amb la col·laboració de la UNED de Tudela. El llibre se centra en les cupae, un singular tipus d’enterrament romà i aplega més de quinze articles signats per experts epigrafistes, arqueòlegs i historiadors de més de vint centres de recerca diferents, espanyols i estrangers.

Entre ells, hi ha dos articles d’investigadors de l’ICAC: “Las cupae de Tarraco: tipos y usuarios”, de Diana Gorostidi i Jordi López Vilar i “Las cupae de la Hispania Citerior: reflexiones sobre su origen y sobre el caso de Barcino“, de Julia Beltrán de Heredia i Isabel Rodà.

El volum inclou estudis monogràfics sobre tots i cadascun dels àmbits geogràfics peninsulars en què es testifica la presència d’aquest singular tipus de sepulcres d’incineració. Els beneficis de la venda del llibre aniran destinats a la concessió de beques a estudiants universitaris per a futures campanyes d’excavació a la ciutat romana de Los Bañales.

Aquest volum, el primer de la sèrie Monografías Los Bañales, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación ACS, la Facultat de Geografia i Història de la UNED, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Grupo HIBERVS de la Universitat de Saragossa.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.