Inauguració de l’exposició “75 imatges / 75 anys” al MAC La Seu de Girona per commemorar els 75 anys del MAC

Image (1) 75-imatges-75-anys.jpg for post 4636Del 17 de febrer al 18 d’abril de 2012 el MAC Girona ofereix la mostra “75 imatges/75 anys” que evoca, a través d’un recorregut fotogràfic, la prefiguració de les diverses seus que al llarg dels anys han precedit a la seu actual a l’antic Palau de les Arts Gràfiques de l’Exposició Internacional de 1929.

El 3 de novembre de 1935, a les 12h del migdia, es feia la cerimònia d’inauguració d’un nou i gran equipament museístic a la ciutat de Barcelona dedicat, per primera vegada i de manera exclusiva, a conservar, estudiar, exposar i difondre col·leccions arqueològiques de molt diverses procedències i datacions: el Museu d’Arqueologia.

Alhora, una selecció acurada i documentada d’aquestes fotografies, extretes de nombrosos arxius i fons fotogràfics dels país, ens serveixen de vehicle per rememorar i entendre el paper que els diversos museus, primer d’art i arqueologia i, més tard, especialitzats en aquesta darrera disciplina, han tingut en la salvaguarda del patrimoni de Catalunya i en la consolidació d’una consciència de país amant de les seves arrels més reculades i del seu patrimoni més llunyà.

La mostra s’articula en quatre àmbits: Els museus que ens precediren. Origen i formació de les col·leccionsEl Museu d’Arqueologia a Montjuïc. Gestació i consolidacióUna tasca investigadora pionera. Exploracions, excavacions arqueològiques i recerques, i Ara fa gairebé un segle: compartir coneixements i difondre el patrimoni. El recorregut s’acompanya d’una petita selecció de peces que formaren el nucli original del fons arqueològic del MAC.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.