Ötzi. La Mòmia del gel

Image (1) otzi.jpg for post 4404A partir del 3 de febrer de 2012, el Museu d’Arqueologia de Catalunya dedicarà una exposició a l’Ötzi, la mòmia de gel descoberta als Alps el 1991 per uns excursionistes alemanys.

Aquest és el retrat robot de l’Ötzi, l’home de gel que va viure fa 5.300 al Alps. Gràcies al gel els seu cos es va momificar de forma natural i es va conservar fins la seva descoberta el 1991. Poc després la comunitat científica va confirmar que es tractava d’una troballa sensacional, una de les mòmies naturals més antigues del món.

Avui sabem que l’Ötzi tenia uns 45, els cabells llargs i foscos, els ulls marrons, feia 1,60 m d’alçada i uns 50 kg de pes. El seu descobriment va suposar una valuosa font d’informació. El seu vestit i tot l’equip trobat al seu voltant van permetre fer-se una idea de la vida i els recursos que es feien servir fa més de 5.000 anys. Els investigadors han desvelat els últims aliments que va menjar i les malalties que va patir en vida. Moltes altres qüestions romanen encara pendents. Una d’elles, la de la seva mort: l’assassinat d’Ötzi porta sense resoldre’s mes de 5.00 anys.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s