Trobat un joc d’estratègia de fa 1.000 anys al Conjunt Monumental d’Olèrdola

Image (1) arqueologiaolèrdola.jpg for post 4399

El passat mes de novembre de 2011 es va trobar un bloc de pedra amb relleus identificat com el joc d’estratègia alquerc de 9 o molí, datat entre els segles X i XI,  moments en que l’Església es trobava activa.

Existeixen moltes variants d’aquest joc. Les representacions més antigues les trobem en temples d’Egipte, a la costa occidental de Turquia o a la ciutat d’Atenes, totes d’època romana. Pel que fa a la Península Ibèrica, l’alquerc de 9 ha estat documentat en ciutats i jaciments romans com la “rajola de Mulva”, trobada a la ciutat romana de Munigua, o el trobat a Barcino, a les excavacions del subsòl del Museu d’Història de Barcelona.

La troballa  de l’alquerc 9 d’Olèrdola va tenir lloc als voltants de l’Església de Santa Maria del Pla dels Albats durant la campanya d’excavacions del MAC Olèrdola, durant la quan també es van localitzat nombroses fitxes de joc fetes de pedra i de ceràmica, totes elles d’època romana i medieval. Les traces sobre la pedra marquen les línies del joc: tres quadrats concèntrics amb els centres dels costats units per una línia.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.