Curs d’Introducció a la Prehistòria de Catalunya

Image (1) prehistòriacatalunya.jpg for post 4171La Societat Catalana d’Arqueologia, amb el suport de la Facultat de Geografia i Lletres de la Universitat de Barcelona, organitza un Curs d’Introducció a la Prehistòria de Catalunya reconegut amb tres crèdits de lliure elecció per la Universitat de Barcelona.

El curs tindrà lloc els dies 31 de gener i 2, 3, 6, 7, 8 i 9 de febrer de 2012, de 18 a 20h a l’aula 220 de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, c/ Montalegre, 6-8, Barcelona. A més a més, el curs es completarà amb dues sortides els dissabtes dies 4 i 11 de febrer. La primera consistirà en una visita a l’Abric Romaní de Capellades (matí) i la segona al poblat d’Els Vilars d’Arbeca i al Museu de Lleida.

El preu del curs amb les sortides incloses és de 50 € per als socis de la Societat Catalana d’Arqueologia i de 90 € per als no socis. Les places són limitades. Per a inscriure’s al curs cal adreçar-se a la Secretaria de la Societat Catalana d’Arqueologia (c/València 225, àtic, 3ª Barcelona) de dilluns a divendres de 17 a 20h,  o en el mateix horari a travès del telèfon 934 673 004  o per E-mail a l’adreça: sca@scarqueologia.com.

El programa del curs és el següent:

Dia 31 de gener: D’on venim. Història dels estudis prehistòrics a Catalunya.

Prof. J.M. Fullola Pericot

• Dia 2 de febrer: Els primers humans del territori.

Prof. X. Mangado Llach

• Dia 3 de febrer: Els caçadors recol·lectors superiors.

Prof. X. Mangado Llach

• Dia 6 de febrer: Els darrers caçadors i el procés de neolitització.

Prof. M.A. Petit Mendizàbal

• Dia 7 de febrer: El neolític català: una edat d’or.

Prof. M.A. Petit Mendizàbal

• Dia 8 de febrer: L’expansió del megalitisme i la complexitat del IIIer. mil·lenni.

Prof. F.J. López Cachero

• Dia 9 de febrer: L’edat del bronze i la primera edat del ferro.

Prof. F.J. López Cachero

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.