Revista Pyrenae. Número 42, Volum I

Image (1) Pyrenae42.jpg for post 4122El passat mes de juny es va publicar un nou exemplar de la Revista Pyrenae (número 42), la revista de Prehistòria i antiguitat a la Mediterrània Occidental publicada pel Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

El primer volum del número 42 de la Revista Pyrenae tracta en profunditat les pràctiques funeràries durant la Prehistòria i tot el seu potencial arqueològic a través de l’article de fons “Las prácticas funerarias: su estudio y su potencial” de Lewis R. Binford. A més a més, aquest volum inclou també l’anàlisi del períodes Solutrià a la costa de Màlaga, noves aportacions sobre agricultura i alimentació durant la primera edat del ferro a Catalunya, un estudi sobre la via Tarraco-Oiasso i un article sobre un anell d’or amb una inscripció del Museo Histórico de Baena.

| Textos en PDF al RACO |

A continuació es presenten els diferents articles que es poden trobar en aquesta publicació:

NOTA EDITORIAL. (2011). Les pràctiques funeràries segons Lewis R. Binford, quaranta anys després”. A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 5-8. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

LEWIS, R. Binford. (2011). “Las prácticas funerarias: su estudio y su potencial” A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 11-47. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

CORTÉS SÁNCHEZ, Miguel; BERGADÀ ZAPATA, M. Mercè; GIBAJO BAO, Juan F.; JIMÉNEZ ESPEJO, Francisco; SIMÓN VALLEJO, María D. i RIQUELME CANTAL, José A. (2011). “El Solutrense en la costa de Málaga: contexto paleoambiental y cronocultural”. A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 51-75. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

LÓPEZ i REYES, Dani; BUXÓ i CAPDEVILA, Ramon; GARCIA i RUBERT, David; i MOERNO MARTÍNEZ, Isabel (2011). “Noves aportacions sobre agricultura i alimentació durant la primera edat del ferro a Catalunya: dades de l’assentament de Sant Jaume (Alcanar, Montsià)”. A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 77-118. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

AMELA VALVERDE, Luis. (2011). “De nuevo sovre la vía Tarraco-Oiasso”. A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 119-128. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

MORENA, José Antonio; i SÁNCHEZ, Isabel. (2011). “Un anillo de oro con isncipción del Museo Histórico de Baena (Córdoba)”. A: Revista Pyrenae, número 42, volum I. Pp: 129-142. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia del a Universitat de Barcelona. Barcelona.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.