Congrés internacional “Constantinus: El primer emperador cristià? Religió i política al segle IV”

Image (1) constantí.jpg for post 3779Entre el 20 i el 24 de març de 2012 se celebrarà a Barcelona i Tarragona el primer Congrés Internacional dedicat a la figura de l’emperador romà Constantí.

El congrés està organitzat per la Universitat de Barcelona, la Facultat de Teologia de Catalunya, el Grup de Recerques en Antiguitat Tardana (GRAT) i l’Institut Superior de Ciències Religioses (Sant Fructuós, Tarragona). També hi participen l’ICAC (Tarragona) i el MNAT.

Les ponències es realitzaran a les pròpies seus de les institucions organitzadores i acabaran amb una visita per la Barcelona de Constantí. Els investigadors plantejaran els seus estudis en una posada en comú dels resultats obtinguts a través d’aquests estudis al voltant de la figura de Constantí. Així doncs, dins del discurs del congrés hi haurà reflexions sobre la figura político-religiosa de l’emperador, ja sigui a partir de la iconografia/propaganda de l’època, les fonts clàssiques, l’arqueologia o els apunts que han arribat d’actes oficials, com el Concili de Nicea (any 325).Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.