Workshop “Europeana, agregació de continguts i Linked Data pel patrimoni cultural”

Els darrers anys hem vist com moltes institucions han anat digitalitzant i penjant a la xarxa bona part dels seus fons a través de col·leccions i catàlegs online. Ara tenim un gran repte: què fem amb tot això? El pròxim 22 de novembre de 2011, a Citilab, Cornellà-Barcelona, s’intentarà donar resposta a algunes de les qüestions que ens genera l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del patrimoni.

Si posem en comú les dades de les institucions culturals d’arreu d’Europa i hi apliquem els principis de Linked Data, les possibilitats d’enriquir el coneixement del patrimoni, generar noves aplicacions i millorar l’experiència dels usuaris ens obre les portes a oportunitats de futur on conflueixen el sector públic, el privat i la ciutadania.

Al llarg del workshop, acte organitzat en el marc del projecte europeu Linked Heritage pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2cat, parlarem de metadades, estàndards, processos d’agregació de continguts, web semàntica i molt més; aspectes que ens permeten pensar en una nova etapa en la gestió dels fons d’arxius, biblioteques i museus i avançar, no només en la gestió del coneixement, sinó en millorar les experiències dels usuaris.

Per a assistir al workshop és necessari realitzar una inscripció prèvia gratuïta que podreu trobar a l’adreça http://workshopeuropeana.eventbrite.com. Per a més informació us podeu adreçar al web http://workshopeuropeana.wordpress.com.

L’acte comptarà amb servei de traducció simultània anglès-català i streaming en directe.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.