Primer Fòrum CEICS. Tàrraco 2011. Jornades d’Arqueologia sobre intervencions a la ciutat romana i el seu territori

Entre els dies 9 i 11 de novembre de 2011 es durà a terme a Tarragona una reunió científica per conèixer, debatre i publicar els treballs arqueològics realitzats en els darrers anys a l’antiga ciutat de Tàrraco i el seu territori, incloent les intervencions realitzades sobre els monuments reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, dins del primer Fòrum del CEICS (Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud) a Tarragona.

El CEICS, resultat de la consolidació de les diferents entitats i estructures de docència, recerca, transferència de coneixement i el sector productiu del sud de Catalunya, té l’objectiu de ser un referent internacional en els àmbits de la química, l’energia, la nutrició, la salut, el turisme, l’enologia, el patrimoni i la cultura.

Enguany, el CEICS celebra el primer Fòrum Internacional que aplegarà diverses activitats coordinades per les institucions de tots els àmbits científics que el conformen. Diferents institucions –ICAC, Universitat Rovira i Virgili, Museu Nacional d’Arqueològic de Tarragona i els Serveis Territorials de Cultura de Tarragona- participen amb unes Jornades d’Arqueologia, dirigides als professionals de l’arqueologia i als investigadors d’universitats, museus i administracions dedicats a la recerca sobre Tàrraco, i que aplegaran els directors de les principals intervencions arqueològiques realitzades en el període 2000/2010.

Igualment, l’acte estarà obert a tots els estudiants universitaris de segons cicles dels Graus en Història i Història de l’Art, Patrimoni i Turisme i Escoles d’Arquitectura, especialment per als estudiants del Màster en Arqueologia de la URV, com a activitat formativa i pràctica, així com al públic en general.

Amb aquesta iniciativa es pretén assolir una millor coordinació entre les diferents tasques que conformen el patrimoni cultural i una major implicació entre el món universitari i el laboral, per tal de transcendir els resultats de l’activitat professional al món de la recerca. La publicació dels resultats constituirà un mitjà periòdic de difusió de l’activitat laboral i de la recerca, tant a nivell nacional com internacional.


| Descarregueu programa en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.