Exposició “Terracotes de l’antiguitat. Confluències en l’entorn mediterrani”

L’exposició temporal es podrà visitar del 3 de novembre de 2011 al 4 de març de 2012 al Museu de Ceràmica de Barcelona.

Per primer cop, el Museu de Ceràmica (Palau Reial de Pedralbes) exposa un conjunt de terracotes de l’antiguitat per tal d’il·lustrar els precedents històrics de la ceràmica espanyola, l’intercanvi cultural entre les regions de l’àrea mediterràniai el grau de sofisticació i de refinament dels nostres avantpassats. A través del flux comercial es van difondre ritus funeraris, costums alimentaris i manifestacions artístiques que les diverses cultures van assimilar i van personalitzar. Hem d’agrair el bon estat de conservació de les obres al fet que totes procedeixen de les necròpolis, on els difunts de les famílies aristocràtiques eren enterrats amb el seu aixovar domèstic. Un cop descoberts els enterraments, la ceràmica antiga es vaconvertir en icona de la cultura, en objecte de col·lecció i en font d’inspiració per a artistes i manufactures de ceràmica d’època moderna.

| Descarregueu tarjetó en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.