Presentació de la nova pàgina web Tribuna d’Arqueologia i del cicle de conferències 2011-2012

El passat dia 26 d’octubre començà una nova edició del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia que, com cada any, recull un ventall de les intervencions arqueològiques i paleontològiques més significatives i altres temes d’actualitat sobre el món de l’arqueologia i paleontologia catalana. Aquest any es presenta una novetat que eixamplarà l’abast que fins ara ha tingut aquest cicle de conferències, amb la posada en marxa del nou web Tribuna d’Arqueologia. La primera conferència va anar precedida per la presentació del nou web que vol esdevenir una eina de difusió i comunicació de l’arqueologia i la paleontologia a Catalunya. La presentació va anar a càrrec del senyor Joan Pluma i Vilanova, Director General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El nou web de la Tribuna d’Arqueologia es crea amb la voluntat d’ésser el gran portal de l’arqueologia i paleontologia a Catalunya. Aquest nou projecte pretén transformar el concepte de la cita periòdica que ha representat fins ara el cicle de conferències per la possibilitat d’establir un contacte constant, dinamitzant la relació i l’activitat de la comunitat científica vinculada al món de l’arqueologia i la paleontologia. Aquest nou web pretén ser un fòrum de debat permanent a traves de l’eina del blog, on els usuaris, poden establir contacte i comunicació amb els conferenciants, de manera que es generi una dinàmica de discussió permanent online.

Fins ara, el cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia, màxim exponent de la difusió de l’activitat arqueològica i paleontològica a Catalunya que aquest any compleix la seva vint-i-vuitena edició, ha estat adreçat principalment als especialistes i professionals d’aquests camps. Amb la nova pàgina web es pretén, a través de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, crear un espai paral·lel d’intercanvi i divulgació de l’activitat arqueològica a Catalunya alhora que compleix l’objectiu d’arribar a un sector més ampli de la població.

A la nova pàgina web Tribuna d’Arqueologia estarà disponible tota la informació referent al cicle de conferències, a més de la relació dels articles publicats i els vídeos de les conferències, però també tindrà cabuda la publicació d’altres articles relacionats amb el món de l’arqueologia i paleontologia a Catalunya. Es podrà trobar també informació relativa a altres activitats, com ara jornades i congressos, novetats d’altres publicacions, i també informació d’última hora relativa a l’activitat arqueològica i paleontològica catalana.

En la pàgina web es podran trobar també totes les publicacions i col·leccions del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, i les publicades en coedició amb altres institucions.

Com anticipació a aquesta voluntat d’aprofitar les noves tecnologies, en l’anterior edició de la Tribuna d’Arqueologia ja es va incorporar la novetat de la retransmissió en directe d’algunes de les conferències a Internet i la participació a traves de les xarxes socials (Facebook i Twitter).

Enguany estan previstes 18 conferències, la última de les quals tindrà lloc el 20 de juny de 2012. Tres d’aquestes conferències (Iesso, 9 de novembre; Drassanes Reials, 7 de març; Castell de Miravet, 6 de juny) es podran seguir en directe per Internet i es podran fer preguntes als ponents a través de Twitter i Facebook, així com a través del Fòrum de debat del nou web.

El cicle de la Tribuna d’Arqueologia s’ha obert amb la conferència De jaciments i de recerca. Narracions digitals multiplataforma a l’abast de tothom, a càrrec de Sílvia Bravo i Gallart, cap de de Comunicació i Difusió Científica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Les sessions de la Tribuna d’Arqueologia tenen lloc en dimecres, a les 19.00 a la sala d’actes del al Palau Marc, seu de la Conselleria de Cultura (Rambla de Santa Mònica, 8).

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.