XV Col·loqui Internacional d’Arqueologia de Puigcerdà. Congrés Internacional de Catalunya

El col·loqui d’enguany estarà dedicat a la transició de l’edat del bronze final a l’edat de ferro.

Organitzat per l’Institut d’Estudis Ceretans i el Departament de Cultura mitjançant el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural, en col·laboració amb el Museu Cerdà i el Groupe de Recherches Archéologiques et Historiques de Cerdagne, i el patrocini del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, els propers dies 17, 18 i 19 de novembre se celebrarà la quinzena edició del Col·loqui Internacional d’Arqueologia de Puigcerdà.

El col·loqui d’enguany estarà dedicat a la transició de l’edat del bronze final a l’edat de ferro, ja que en els últims anys han aflorat nombrosos jaciments d’aquest període en les dues seves vessants de la franja transpirenàica. Les temàtiques se centraran especialment entorn al món indígena i la interrelació entre els diferents territoris  i en l’evolució i transformació de la franja transpirinenca, les activitats del pastoralisme, la mineria, etc.

Entre els actes previstos d’aquesta reunió científica es retrà homenatge a 4 persones vinculades a la història del CIAP: Salvador Torrent i Massip (expresident de l’IEC i cofundador del CIAP), Miquel Cura i Morera (arqueòleg i cofundador del CIAP), Sebastià Bosom Isern (arxiver i historiador) i Josep de la Vega i Gòmez (arqueòleg afeccionat i exsecretari del CIAP).

El període d’inscripció per participar al col·loqui estarà obert fins al 31 d’octubre, i per poder tenir dret a publicar és condició indispensable inscriure’s i també presentar personalment la comunicació.

Institució organitzadora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya