Iesso obre les seves portes

Un dels jaciments més importants de la Catalunya interior s’obre al públic aquest cap de setmana. És el Parc Arqueològic i el Centre d’Interpretació de la ciutat romana de Iesso, a Guissona (la Segarra). Els visitants es trobaran davant 2 hectàrees de jaciment amb restes que mostren la importància d’aquest assentament fundat prop de l’any 100 aC.

Després de les últimes intervencions, s’han consolidat les 4 zones en que està dividit el parc i que des d’ara es poden visitar: la muralla que data del moment fundacional de la Iesso romana, les termes públiques, les restes d’una casa senyorial amb un pati central, triclini i àmplies estances decorades amb pintures murals i, finalment, un celler d’època visigòtica.

Les troballes arqueològiques que s’han fet al jaciment des dels anys 80 es podran veure al museu que es troba al costat del parc i que fa també de centre d’interpretació de Iesso. La inauguració oficial de tot el conjunt serà a les 11.30 al Museu de Guissona “Eduard Camps”.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha finançat una part de les excavacions i ha participat també en l’adquisició del terrenys de l’actual Parc Arqueològic. Des del 2004 el Patronat d’Arqueologia de Guissona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica dirigeixen aquest projecte de recerca arqueològica.

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.