Tribuna d’Arqueologia 2009-2010 “Les darreres excavacions al Montgròs, el Brull (Osona)”

Conferència “Les darreres excavacions al Montgròs, el Brull (Osona)”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 10 de febrer de 2010

Conferenciants: Albert López i Xavier Fierro
Moderador: Joan Sanmartí

Els conferenciants van presentar els resultats de les campanyes realitzades, des de l’any 1996,  al Turó del Montgrós pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. En aquest jaciment, a part de palesar la presència d’un substrat del bronze final (de l’XI al X aC), destaca la imponent fortificació ibèrica que s’hi va bastir probablement en el decurs del segle V aC, que va ser refeta vers l’inici del segle III aC, i finalment, destruïda en bona part cap al 200 aC. A més, edificat sobre les ruïnes ibèriques, ha sortit a la llum el mas Montgròs, documentat al segle XIII, i que fou abandonat al tercer quart del segle XIV.

| Documentació relacionada al repositori CALAIX |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.