Tribuna d’Arqueologia 2009-2010 “El Castellot de Bolvir (Cerdanya): ocupacions ceretana, iberoromana i altmedieval”

Conferència “El Castellot de Bolvir (Cerdanya): ocupacions ceretana, iberoromana i altmedieval”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 24 de març de 2010

Conferenciants: Cira Crespo Cabillo, Jordi Morera Camprubí i Oriol Olesti Vila
Moderador: Josep M. Palet

Podem considerar el Castellot (Bolvir, Cerdanya) com el primer oppidum preromà documentat a la Cerdanya. Les excavacions, desenvolupades de manera programada des de l’any 2007, han permès identificar un establiment emmurallat, que ocupa aproximadament una superfície d’uns 5.000 m2. Els conferenciants van presentar els primers resultats d’on s’ha pogut identificar una fase del segle III aC, a cavall entre el món ibèric i el ceretà, així com una d’època romanorepublicana. Finalment, el jaciment fou reocupat en època altmedieval.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.