Tribuna d’Arqueologia 2009 “Les excavacions arqueològiques a la ciutat romana de Iesso (Guissona, Segarra)”

Conferència “Les excavacions arqueològiques a la ciutat romana de Iesso (Guissona, Segarra)”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 25 de febrer de 2009

Conferenciants: Josep Guitart, Joaquim Pera, Josep Ros i Núria Padrós
Moderador: Joan Gómez

En aquesta conferència, els autors van presentar  els resultats obtinguts dels treballs duts a terme a la ciutat romana de Iesso des del 1990 fins avui dia.  Els esmentats treballs estan posant al descobert l’urbanisme de la ciutat: la muralla que devia englobar un recinte urbà d’unes 14 hectàrees, amb les restes d’un barri de cases (segle I aC), sobre el qual es va construir, en els primers segles de l’Imperi, una gran domus senyorial, un edifici termal i part de la xarxa viària de la ciutat.

| Documentació relacionada al repositori CALAIX |
| Vegeu article |